Istanbul University

Universitetet i Istanbul er et velansett universitet i den tyrkiske hovedstad. Universitet er ca. 88.500 studenter, hvorav 6.000 er internasjonale studenter.

Om studiestedet

Universitetet i Istanbul er et velansett universitet i Tyrkia. Universitet har ca. 88.500 studenter, hvorav 6.000 er internasjonale studenter. Universitetet i Istanbul kan dateres helt tilbake til 1453, og det er blant de 10 eldste universitetene i Europa.  Istanbul er den tidligere hovedstaden og den største byen i Tyrkia. Den vakre byen er sentrum for Tyrkias næringsliv og er full av kultur og historie, med beliggenhet mellom Europa og Asia.  

 

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til desember, og vårsemesteret fra januar til mai.

Studiepoeng og emner

Universitetet i Istanbul er åpent for både bachelor-  og masterstudenter. Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Universitetet i Istanbul tilbyr emner innen språk, psykologi, medier og mange andre.

Opptakskrav / språktest

Universitetet i Istanbul krever ikke språktest.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med Universitetet i Istanbul. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 410 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Universitetet i Istanbul tilbyr ikke studentbolig for internasjonale studenter. Du er derfor selv ansvarlig for å finne bolig, men universitetet anbefaler denne nettside. Prisen for bolig er ca. mellom 200 – 400 Euro per måned.