Friedrich-Schiller-Universität Jena

Friedrich-Schiller-Universität Jena er et universitet i byen Jena i delstaten Thüringen i Tyskland. Universitetet har ca. 20.000 studenter, hvorav ca. 2.400 er internasjonale studenter.

Om studiestedet

Friedrich-Schiller-Universität Jena er et universitet i byen Jena i delstaten Thüringen i Tyskland. Universitetet har ca. 20.000 studenter, hvorav ca. 2.400 er internasjonale studenter. Universitetet ble etablert i 1558 og er blant de ti eldste universiteter i Tyskland. Byen Jena er kjent for sin optiske industri og har omkring 100.000 innbyggere. I sentrum finner du blant annet Zeiss-Planetarium Jena, det eldste planetariet i verden, og den dominerende skyskraperen JenTower. Jena er et jernbaneknutepunkt, og har gode forbindelser til de tyske storbyene, Berlin og München.

 

Studieåret

Høstsemesteret varer fra oktober til mars, og vårsemesteret fra april til august.

Studiepoeng og emner

Friedrich-Schiller-Universität Jena er åpent for både bachelor-  og masterstudenter. Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Friedrich-Schiller-Universität Jena tilbyr emner på engelsk på masternivå innen kultur, økonomi og matematikk. Emner på bachelornivå tilbys primært  på tysk.

Opptakskrav / språktest

Friedrich-Schiller-Universität Jena krever ikke engelsk-test. Du vil  kunne få økonomisk støtte fra Lånekassen om du tar et tyskkurs på minimum fire uker før utvekslingsoppholdet.

Skolepenger og økonomi

NLA har en Erasmus+-avtale med Friedrich-Schiller-Universität Jena. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil motta et Erasmus+-stipend på 470 EUR per måned, i tillegg til et reisestipend. Erasmus+ gir også et tilleggstipend på 250 EUR per måned til studenter med færre muligheter. Les mer om dette her.

Erasmus+-stipendet kommer i tillegg til støtten du får fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Friedrich-Schiller-Universität Jena tilbyr studentbolig for internasjonale studenter. Prisen for bolig er ca. 275 EUR per måned.  I tillegg kommer et depositum på 300 EUR.