Jyväskylä University

Her kan du studere pedagogikk i et høyt rangert fagmiljø. Jyväskylä er en middels stor by som er særlig kjent for det flotte studentmiljøet. Erasmus+-stipendet gir deg gode økonomiske vilkår for utvekslingssemester i Jyväskylä.

Om studiestedet

Jyväskylä Universitet har 14.000 studenter hvorav 900 er internasjonale studenter fra 100 ulike land. Finland er kjent for gode skoler og lærerutdanning med høy kvalitet. Universitetet i Jyväskylä har lange tradisjoner innen lærerutdanning og pedagogikk, og fagmiljøet i pedagogikk er rangert blant de 100 beste pedagogikkmiljøer i verden.

Campusen ligger gangavstand fra bysentrum, og består av eldre historiske bygninger og moderne nybygg. Fakultet for pedagogikk hører hjemme i moderne lokaler i Ruusupuisto (Rosehagen) som ble ferdig i 2015.

Jyväskylä er en livlig studentby i midt-Finland, ca. 3 timer nord for Helsinki. Byen har 140.000 innbyggere, og mange av disse er studenter, noe som preger bybildet. Det er mange studentarrangementer i byen året rundt, og det er gode idrettsfasiliteter på campusen.

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til desember. Vårsemesteret varer fra januar til mai.

Studiepoeng og emner

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS poeng.

Vår utvekslingsavtale med Jyväskylä Universitet gjelder primært for emner innenfor grunnskolelærerutdanning, barnehagelærerutdanning og pedagogikk. Andre emner kan velges etter avtale med Jyväskylä Universitet.

Opptakskrav / språktest

Universitetet i Jyväskylä krever ingen språktest.

Som Erasmus+ student skal du ta en nettbasert språktest, men det er kun for din egen del. Testresultatet blir ikke formidlet videre. Du vil også få et tilbud om et nettbasert språkkurs gjennom Erasmus+ programmet.

Skolepenger og økonomi

NLA har en Erasmus+-avtale med Fakultet for pedagogikk og psykologi ved Jyväskylä Universitet. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil motta et Erasmus+-stipend på 460 EUR i måneden. Dette kommer i tillegg til støtten du får fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Du kan søke om studentbolig gjennom Jyväskylä Universitet. Om du skal studere der i høstsemesteret, er det lurt å søke tidlig for å sikre deg bolig. I vårsemesteret er det garantert bolig til alle utenlandske studenter.

Prisen for bolig er ca. 250-350 EUR i måneden.