Jyväskylä University

Her kan du studere i et høyt rangert fagmiljø og i en trivelig by preget av livlig studentmiljø. Du betaler ingen skolepenger, og Erasmus+-stipendet gir deg gode økonomiske vilkår for et utvekslingssemester i Jyväskylä.

Om studiestedet

Jyväskylä Universitet (JYU) har 14.000 studenter, med mange internasjonale studenter. Finland er kjent for høy utdanningskvalitet, og fagmiljøet i pedagogikkved JYU er rangert blant de 50-100 beste pedagogikkmiljøer i verden. Studietilbudet er likevel ikke begrenset kun til pedagogikk, og det er mulig å studere også emner innen andre fagområder.

Campusen ligger gangavstand fra bysentrum, og det er gode idrettsfasiliteter på campusen som alle studentene kan benytte seg av.

Jyväskylä er en livlig studentby i midt-Finland. Byen har ca. 140.000 innbyggere, og nesten hver tredje av disse er studenter, og det er mange studentarrangementer i byen året rundt.

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til desember. Vårsemesteret varer fra januar til mai.

Studiepoeng og emner

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS poeng.

Jyväskylä Universitet har et godt emnetilbud på engelsk og det passer som utvekslingsdestinasjon for BLU-studenter, en del GLU-studenter (avhengig av emnevalg) og de fleste studenter som har fritt valgte emner i sin grad, bl.a. bachelorstudenter i pedagogikk, journalistikk og interkulturell forståelse.

NLA har en Erasmus-avtale med Fakultet for pedagogikk og psykologi, og du kan velge fritt blant emnene på dette fakultetet. Du kan også velge blant emner som er markert med "ALL" på andre fakulteter. I tillegg til pedagogikk, anbefales det spesielt å bli kjent med emnetilbudet innen "Communication and Intercultural Communication", "Social Sciences and Philosophy" og "Centre for Multilingual Academic Communication". Emnekatalogen finnes her.

Opptakskrav / språktest

Universitetet i Jyväskylä krever ingen språktest.

Som Erasmus+ student skal du ta en nettbasert språktest, men det er kun for din egen del. Testresultatet blir ikke formidlet videre. Du vil også få et tilbud om et nettbasert språkkurs gjennom Erasmus+ programmet.

Skolepenger og økonomi

NLA har en Erasmus+-avtale med Fakultet for pedagogikk og psykologi ved Jyväskylä Universitet. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil motta et Erasmus+-stipend på 530 EUR i måneden + reisestøtte. Dette kommer i tillegg til støtten du får fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Du kan søke om studentbolig gjennom studentboligstiftelsen KOAS. Det er ofte mulig å få bolig gjennom KOAS, men om du skal studere der i høstsemesteret, er det lurt å søke tidlig for å sikre deg bolig.

Prisen for bolig er ca. 260-500 EUR i måneden, avhengig av beliggheten og type bolig. Prisene er veiledende, og du må sjekke oppdaterte priser på nettsidene til KOAS. Les mer her.