Krzysztof Kieślowski Film School

Ønsker du å studere film og TV? Da er dette utvekslingsdestinasjonen for deg. I tillegg til inspirerende studier, har du mulighet til å tilbringe et semester i hjertet av Europa. Her er det også lave levekostnader og mulighet til Erasmus+-stipend.

Om studiestedet

Krzysztof Kieślowski Film School er en del av University of Silesia in Katowice. Studentenes filmer har blitt vist og belønnet på flere internasjonale filmfestivaler. Filmskolen flyttet til helt nye og moderne lokaler i 2017. Byen Katowice har ca. 300.000 innbyggere og den ligger i den sørlige Polen. Derfra er det enkelt å utforske hele sentral-Europa.

Studieåret

Høstsemesteret (winter semester) varer fra begynnelsen av oktober til midten av februar. Vårsemesteret (summer semester) varer fra midten/slutten av februar til slutten av juni.

Studiepoeng og emner

Krzysztof Kieślowski Film School tilbyr to linjer på engelsk:

  • Film & Media Arts
  • Communication and Media Management

Her kan du finne mer informasjon om emnene som filmskolen tilbyr.

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Opptakskrav / språktest

Det kreves ingen språktest, men du må ha gode engelskkunnskaper. Du vil få et tilbud om en språktest og et nettbasert språkkurs gjennom Erasmus+-programmet.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med Krzysztof Kieślowski Film School. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 470 EUR i måneden, og et Erasmus+ reisestipend. Dette kommer i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Det er mulig å søke om studentbolig gjennom partnerinstitusjonen. Husleie i studentbolig koster ca. 470-660 PLN / mnd (med forbehold om endringer). Les mer om bolig her.