Linköpings Universitet

Linköping er en av Sveriges eldste byer med en lang kulturtradisjon. I løpet av de siste 50 årene har Linköping vokst til Sveriges femte største kommune med 152.000 innbyggere.

Om studiestedet

Linköpings universitet (LiU) er ett av Sveriges største universiteter og det er rangert blant 500 beste universiteter i verden (top 2%). LiU har sine to hovedcampuser i Linköping (Campus Valla) og Norrköping. Universitetet har 32.000 studenter fordelt på de ulike campusene og de har ca. 2.000 er internasjonale studenter.

Linköping er en av Sveriges eldste byer med en lang kulturtradisjon. I løpet av de siste 50 årene har Linköping vokst til Sveriges femte største kommune med 152.000 innbyggere. Linköping er en livlig studentby med 20.000 studenter. Sentrum er lett tilgjengelig fra Campus Valla og tilbyr mange underholdningsmuligheter: teater, museer og konserter.

Enkelte fag tilbyr på den vakre campusen i Norrköping.

Studieåret

Høstsemesteret varer august til januar, og vårsemesteret fra januar til juli.

Studiepoeng og emner

Studiepoengsystemet ved LiU tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

NLAs utvekslingsavtale med LiU omfatter primært grunnskolelærerutdanning, barnehagelærerutdanning og pedagogikk men også ulike samfunnsfag så LiU er en aktuell destinasjon også for IK- og journalistikkstudenter. Emnene knyttet til barnehagelærerutdanningen tilbys i Norrköping.

Det er mulig å velge emner fra campusene både i Linköping og Norrköping siden det er bare en drøy halv times kjøretur mellom campusene, og universitetet har en gratis buss som kjører mellom campusene flere ganger om dagen.

Opptakskrav / språktest

Undervisning foregår enten på engelsk eller svensk. Universitetet krever ikke språktest.

Som Erasmus+ student skal du ta en nettbasert språktest før du drar, men det er kun for din egen del. Testresultatet blir ikke formidlet videre. Du vil også få et tilbud om et nettbasert språkkurs gjennom Erasmus+ programmet.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med LiU. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 460 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Det er mulig å søke om studentbolig gjennom universitetet/kommunen i Linköping. Prisene kan variere, men en typisk studentbolig koster ca. 3500 SEK i måneden og omfatter alenerom med eget bad og delt kjøkken. Man bør søke tidlig for å sikre seg bolig.