Masaryk University

Masaryk University er et universitet som ligger i den populære studentbyen Brno i Tsjekkia. Brno er en livlig og koselig studentby et par timers togtur fra Praha. Gjennom Erasmus-avtalen kan du studere gratis ved Masaryk University.

Om studiestedet

Masaryk University er et universitet som ligger i Brno. Brno omtales som studenthovudstaden i Tsjekkia. Det er 6000 internasjonale studenter ved Masaryk University, og 30 000 studenter totalt. I Brno er det er yrende kulturliv, med et rikt utvalg av teater, musikkfestivaler og sportsarrangement. Du kan lese mer om anbefalte aktiviteter i Brno her
Masaryk University har en International Student Guide som kan være nyttig å lese om du ønsker å søke utveksling hit.

Studieåret

Høstsemesteret varer fra begynnelsen av september til midten av februar. Vårsemesteret varer fra februar til begynnelsen av juli.

Studiepoeng og emner

Avtalen passer best for studenter som har mulighet til å ta valgfrie emner (pedagogikk, interkulturell forståelse) eller et skolerelevant semester i grunnskolelærerutdanningen. Masaryk kan også være et alternativ for barnehagelærerstudenter, avhengig av emnevalg.

Masaryk University tilbyr mange emner på engelsk. Du kan velge emner fra Faculty of Education. Emnekatalogen finner du her: Course Catalogue

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent ett semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Opptakskrav/ språktest

Masaryk University krever en bekreftelse på engelskkunnskaper, men det er normalt ikke noen krav om språktest. Ta kontakt med Avdeling for internasjonalisering for mer informasjon.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med Masaryk University. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 470 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Det er mulig å søke om studentbolig gjennom universitetet. Du kan finne mer informasjon om bolig her. Universitetet anbefaler Erasmus + studenter å bo på Vinarska Hall of Residence.