Metropolitan University Prague

Metropolitan University Prague (MUP) er blant de eldste og største private universiteter i Tsjekkia. Universitetet har ca. 5.300 studenter, hvorav ca. 1.000 er internasjonale studenter.

Om studiestedet

Metropolitan University Prague (MUP) er blant de eldste og største private universiteter i Tsjekkia. Universitetet har ca. 5.300 studenter, hvorav ca. 1.000 er internasjonale studenter. MUP er ledende i Tsjekkia innen internasjonalt samarbeid og tilbyr dermed gode rammer for internasjonale studenter. Praha er godt kjent for sine vakre og imponerende bygninger. Prahas gamle bydel står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Med en sentral beliggenhet i Europa, er det lett å besøke også andre europeiske storbyer.

Studieåret

Høstsemesteret (winter semester) varer fra oktober til februar/mars, og vårsemesteret (summer semester) fra februar/mars til juni/juli.

Studiepoeng og emner

MUP tilbyr emner på engelsk innen følgende fagområder:

  • Anglophone studies
  • International relations and European studies
  • Media studies
  • International business (begrenset tilgang)

Se emnetilbudet her.

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Opptakskrav / språktest

MUP krever dokumentasjon på dine engelskkunnskaper, enten et språktest eller dokumentasjon fra Avd. for internasjonalisering ved NLA.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med MUP. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 410 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Når du skal studere ved MUP er du selv ansvarlig for å finne bolig. MUP anbefaler ulike muligheter på deres nettside og prisen er ca. mellom 3000-4000 NOK per måned (med forbehold om endringer).