National and Kapodistrian University of Athens

National and Kapodistrian University of Athens (NKUA) er den største institusjon for høyere utdanning i Hellas. Universitetet har 125.000 studenter fordelt på 8 campuser, hvorav ca. 5.500 er internasjonale studenter.

Om studiestedet

National and Kapodistrian University of Athens (NKUA) er den største institusjon for høyere utdanning i Hellas og ligger i den greske hovedstaden, Athen. Universitetet har 125.000 studenter fordelt på 8 campuser, hvorav ca. 5.500 er internasjonale studenter. NKUA kan skryte av å ha utdannet 15 greske premierministre og 3 presidenter, samt å være det første universitetet i Hellas. Athen er en av verdens eldste byer og en av verdens største økonomiske sentre. Byen er særlig kjent for sin historiske arkitektur og rike kulturarv, og er ofte kalt demokratiens fødeby. Her ligger både det velkjente Platos Akademi og Aristotles Lyceum.

 

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til februar, og vårsemesteret fra februar til juli.

Studiepoeng og emner

NKUA er åpent for både bachelor- og masterstudenter. Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Siden NLAs avtale med NKUA er innen filosofi, har NLA-studentene primært tilgang til emner i filosofi. Det er begrenset tilgang til emner innen andre fagområder. Mesteparten av undervisningen er på gresk, men det tilbys også noen emner på engelsk.

Opptakskrav / språktest

NKUA krever ikke engelsk-test.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med NKUA. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 410 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Når du skal studere ved NKUA er du selv ansvarlig for å finne bolig. NKUA anbefaler forskjellige muligheter på deres nettside og prisen er ca. mellom 160 – 250 Euro per måned.