North Park University

North Park University ligger i det nordlige Chicago. Universitetet har ca. 3.000 studenter, hvorav ca. 120 er internasjonale studenter.

Om studiestedet

North Park University ligger i det nordlige Chicago. Universitetet har ca. 3.000 studenter, hvorav ca. 120 er internasjonale studenter. Et semester på North Park University gir deg mulighet for å oppleve en ekte amerikansk storby, og Chicago ("the windy city") tilbyr alt hva du kan tenke deg innen musikk, kultur, sport, gastronomi og utflukter.

Studieåret

Høstsemesteret varer fra august til desember, og vårsemesteret fra januar til mai.

Studiepoeng og emner

Dette er et universitet med mange spennende fagområder. North Park University er ett av universitetene som NLA anbefaler for våre musikkstudenter, men det passer også for flere andre studentgrupper.

Emner på bachelornivå: 15 credits ved North Park University tilsvarer 30 studiepoeng (ett semester) ved NLA. Det første tallet i emnekoden indikerer akademisk nivå. Du bør primært velge emner på nivå 2-3. Emner på nivå 1 blir som regel ikke godkjent.

Emner på masternivå: 12 credits ved North Park University tilsvarer 30 studiepoeng (ett semester) ved NLA.

Opptakskrav / språktest

North Park University krever ikke engelsktest dersom søkeren har karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole.

Kostnader

North Park University er et rimelig universitet i amerikansk sammenheng. 2023-24 er skolepengene for ett semester USD 6.163.

Ved studier i USA vil det også tilkomme utgifter til helseforsikring. Prisene varierer.

Det er mulig å få finansering gjennom Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Prisene for skolepenger og bolig er veiledende, og kan endre seg fra år til år. Ta kontakt med Avdeling for internasjonalisering for oppdaterte priser.

Bolig

North Park University tilbyr delte rom med delt bad. Prisen for denne typen bolig er 5.443  USD per semester, inkludert 15 måltider per uke på campus.  

Studenter som er minst 21 år gamle kan søke å få bo i en leilighet på campus. Da er prisen høyere, og måltider er ikke inkludert.