Universität Salzburg

Salzburg er en vakker universitetsby med lange tradisjoner og flotte omgivelser rett ved siden av Alpene. Universitet i Salzburg har ca. 18.000 studenter, hvorav ca. 30% er internasjonale.

Om studiestedet

Salzburg er en vakker universitetsby med lange tradisjoner og flotte omgivelser rett ved siden av Alpene. Universitet i Salzburg består av fire fakulteter og har ca. 18.000 studenter. Et semester på Universitetet i Salzburg gir deg muligheten til å studere på et førsteklasses universitet og samtidig oppleve Østerrikes flotte natur, rike historie og kultur - Salzburg er blant annet kjent som Mozarts hjemby. Fra Salzburg er det også lett å utforske andre europeiske byer.

Studieåret

Høstsemesteret varer oktober til februar, og vårsemesteret fra mars til juli.

Studiepoeng og emner

Universitetet i Salzburg tilbyr emner primært på tysk, og det passer derfor best for studenter som kan studere på tysk. De tilbyr også et mindre antall emner på engelsk.

Universitetet tilbyr emner blant annet innen kommunikasjon, filosofi, sosiologi og andre samfunnsfag. Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Opptakskrav / språktest

De fleste emnene undervises på tysk og det er derfor anbefalt at man har gode tyskkunnskaper. Det er mulig å ta språkkurs ved universitetet, men det er egne avgifter på disse kursene (ikke inkludert i Erasmus+-programmet).

Som Erasmus+-student vil du få et tilbud om en språktest og et webbasert språkkurs. Du vil også kunne få økonomisk støtte fra Lånekassen til et forberedende tyskkurs dersom du skal studere på tysk under selve utvekslingsoppholdet.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med Salzburg. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil motta et Erasmus+-stipend på 470 EUR per måned, i tillegg til et reisestipend. Erasmus+ gir også et tilleggstipend på 250 EUR per måned til studenter med færre muligheter. Les mer om dette her.

Erasmus+-stipendet kommer i tillegg til støtten du får fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Internasjonale studenter kan søke om studentbolig gjennom den østeriske utvekslingsservice (OeAD). Det anbefales å søke om bolig tidlig i prosessen. OeAD tilbyr bolig på ti forskjellige studenthus i Salzburg, og prisen for bolig er ca. mellom 275 – 410 Euro per måned. Prisen for bolig er veiledende, og kan endre seg fra år til år.