St. Mary's University

St. Mary’s University ligger i den vestlige London, og tilbyr et stort utvalg av emner innen flere fagområder. Det er også mulig å velge et praksisemne – «workplace learning module» som en del av utvekslingssemesteret.

Om studiestedet

St. Mary’s University er kjent for å tilby god undervisning i et trygt ot trivelig miljø, og med moderne idrettsfasiliteter. Universitetet har ca. 5000 studenter, og det ligger i et trygt og grønt område i Twickenham – ca. en halv time fra sentrum av London.

Studieåret

Høstsemesteret («semester one») varer fra september til midten av desember, men det kan være eksamener etter dette. Du bør unngå å velge emner som har eksamener i januar. Vårsemesteret («semester two») varer fra slutten av januar til slutten av mai.

Studiepoeng og emner

St. Mary’s tilbyr et bredt utvalg av emner bl.a. innen økonomi, kommunikasjon, film og media, kriminologi og sosiologi, pedagogikk, psykologi, teologi, helse og idrett. Se emnekatalogen her.

Et emne ved St. Mary's er normalt 20 credits som tilsvarer 10 norske studiepoeng. Du må ta 60 credits for å få godkjent ett semester (30 studiepoeng) ved NLA. Level 4 = 1. studieår, level 5 = 2. studieår, level 6 = 3. studieår.

Ett av emnene kan være et praksisemne ("Workplace Learning") på 10 studiepoeng. Da jobber du ca. 1 dag i uka i en organisasjon og får nyttig jobberfaring. Les mer om praksismuligheten her.

Legg merke til at dersom du skal ta praksisemnet, må du bruke et annet søknadsskjema. Da må du også søke om visum.

Opptakskrav / språktest

St. Mary's krever ingen språktest dersom du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole.

Skolepenger

NLA-studenter får 10% rabatt ved St. Mary's University. Den rabatterte prisen er 6682 GBP per semester (oppdatert i 2023).

Det er mulig å få finansering gjennom Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Prisene for skolepenger og bolig er veiledende, og kan endre seg fra år til år. Ta kontakt med Avdeling for internasjonalisering for oppdaterte priser.

Bolig

Det er mulig å søke om bolig gjennom universitetet. Legg merke til at prisene er inklusiv 14 måltider per uke (frokost og middag hver dag). Det er også mulig å søke om å få bo hos en vertsfamilie.

De fleste utvekslingsstudenter velger å bo enten på De Marillac Hall (eget bad) eller i Waldegrave Park (delt bad). Bolig gjennom St. Mary's koster mellom 3800-4900 GBP per semester. Les mer om boligalternativene her.

Mer informasjon

Mer informasjon om et semester ved St. Mary's University, se her.