Universita Cattolica del Sacro Cuore

Ta et semester i moteriktige Milano! Universita Cattolica del Sacro Cuore er studiested til mer enn 41 000 studenter, hvorav ca. 4400 er internasjonale studenter.

Om studiestedet

Universita Cattolica del Sacro Cuore har sitt hovedcampus midt i hjertet av motebyen Milano i Nord-Italia. Det internasjonale universitetet er det største katolske universitetet i verden, med mer enn 41 000 studenter fordelt på fire campuser. De har ca. 4400  internasjonale studenter.

Verdenskjente Milano er den nest største byen i Italia med ca. 1.5 millioner innbyggere, hvorav 280 000 er studenter. Den moderne storbyen er ofte omtalt som en av verdens "Big Four" motehovedsteder. Her finner du flere berømte museer, kirker, teatere og ikke minst - fotballag. I tillegg er Milano senter for Italias næringsliv. I denne globale byen får du oppleve mye, men om du har lyst til å utforske resten av Italia kan du lett reise til andre deler av landet med tog.

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til desember, og vårsemesteret fra februar til juni/juli.

Dersom man velger emner fra University Academic Curriculum, varer semesteret lenger. Om man velger emner fra International Curriculum, varer semesteret kortere. Det er derimot mulig å få avlagt tidlig eksamen som internasjonal student.

School of Economics har et trimester-system, hvor høstsemesteret varer fra september til november.

Studiepoeng og emner

Universita Cattolica del Sacro Cuore har et bredt spekter av emner å velge mellom, bl.a. innenfor økonomi og administrasjon, kunstledelse, språk, psykologi, kommunikasjon, innovasjon, internasjonale relasjoner og globalisering.

Du må ta 30 ECTS for å få et godkjent fullt semester ved NLA.

Du kan velge emner fra International Curriculum, hvor du tar emner på 6 ECTS i smågrupper sammen med andre internasjonale studenter, eller fra University Academic Curriculum (velg lingua: Inglese), hvor du får en mer tradisjonell undervisning sammen med italienske studenter. Det er også mulig å kombinere emner fra begge curricula.

Det anbefales at du tar et introduksjonskurs i italiensk som et av emnene (6 ECTS). Du kan ta et intensivt kurs før semesteret, et kurs i løpet av semesteret, eller begge deler.

Ønsker du å ta et internship? Ta kontakt med Avdeling for Internasjonalisering for mer informasjon.

Opptakskrav / språktest

Universita Cattolica del Sacro Cuore krever ikke en engelsktest dersom søkeren har karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole. Om du har karakteren 3 eller lavere, må du ta kontakt med Avd. for Internasjonalisering.

Skolepenger

Siden NLA har en samarbeidsavtale med Universita Cattolica del Sacro Cuore, får NLA-studentene rabatt på 20% på studieavgifter. Et semester koster 3600 EUR (oppdatert 2023/24).

Universitetet har et registreringsgebyr på 80 EUR. Velger du å ta et språkkurs i italiensk, kan det komme en påmeldingsavgift i tillegg.

Prisene for skolepenger og bolig er veiledende, og kan endre seg fra år til år.

Det er mulig å få finansering gjennom Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Universitetet kan tilby informasjon om aktuelle studentboliger. Prisene varierer, men anslås til å være rundt 500 EUR i måneden.

Mer informasjon

om et utvekslingssemester hos Universita Cattolica del Sacro Cuore finner du her.