Nå kan du bestille og hente bøker hos NLA-biblioteket

Bibliotekene på NLA er fremdeles fysisk stengt, men det er nå mulig for studenter og ansatte å bestille bøker som NLA-biblioteket eier via Oria.

Biblioteket sender e-post når boka kan hentes (se hentetider lenger ned). Vi kan sende bøker mellom bibliotekene på NLA, men frakt mellom avdelingene vil kunne ta noe lenger tid enn vanlig.  

I denne perioden er det mulig å legge inn bestillinger på dagslån-bøker, disse vil fungere som vanlige lån. Vi kaller fortsatt ikke inn bøker som er utlånt, reservasjoner og ventelister fungerer derfor ikke som normalt. 

 

Henting av bøker: 

Bestilte bøker kan plukkes opp ved inngangsdøren i hentetidene som er spesifisert under for hver campus. Du bør holde en avstand på to meter fra døren, så kommer bibliotekpersonell til hovedinngangen med bestillingen i en pose og setter den utenfor døren. 

Når det gjelder ansatte, vil bøkene enten henges på kontordøra i en pose, eller bli lagt i posthylla. 

Bøker kan også leveres i hentetiden. Levering følger samme retningslinjer som henting. Kom til biblioteket i hentetiden og ring telefonnummer som er spesifisert under. Ha bøkene i en pose, slik at den kan settes ned ved døren og avstand på 2 meter kan opprettholdes.  Du kan også høre med ditt lokale folkebibliotek om de kan ta imot bøkene og sende dem til oss.  

Hentetider: 

Sandviken: 
Hentetid: mandag, onsdag og fredag, 10:00 – 13:30 
Ring 55 54 07 31 når du står utenfor utgangsdøren for å hente bestillingen. 
Har du spørsmål når du oss på biblsand@nla.no 

Breistein:  
Hentetid: mandag, onsdag og fredag, 10:00 – 14:00 
Ring 55 53 69 20 når du står utenfor utgangsdøren for å hente bestillingen. 
Har du spørsmål når du oss på biblbrei@nla.no 

Oslo: 
Hentetid: tirsdag og torsdag, 10:00 – 14:00 
Ring 93 41 67 52 når du står utenfor utgangsdøren for å hente bestillingen. 
Har du spørsmål når du oss på biboslo@nla.no

Husk å følge retningslinjer for smittevern! 
Er du i karantene eller isolasjon, må du sørge for at noen andre kan hente bestillingen. 

Fjernlån: 

Vi kan bestille innlån av bøker fra Nasjonalbiblioteket, og det er flere universitet og høyskoler som nå åpner opp for bestillinger. Det er derfor mulig å legge inn bestillinger også på bøker som ikke finnes ved NLA, men det vil fortsatt være mange bestillinger vi ikke vil kunne klare å skaffe. Dersom du trenger boka innen en bestemt dato, så legg inn dette i bestillingen, slik at vi kan slette den dersom vi ikke klarer å få tak i boken innen den tid. 

Artikler kan også bestilles via Oria eller epost, og vi kan bestille inn kopi fra bibliotek som har åpnet for bestilling.