Vil skape sin egen musikk

Med lidenskap for musikk har Natalie Beisland (19 år) flyttet hjemmefra for første gang og starter et nytt kapittel i Oslo med årsstudium i låtskriving.
Vi sitter på gresset i Slottsparken der nye og tidligere musikkstudenter sitter samlet, med én meter avstand, for å bli litt kjent.
 
Natalie skal studere Årsstudium i utøvende rytmisk musikk med fordypning i låtskriving og utelukker ikke at det blir en bachelorgrad etter hvert.

-Dette var en linje som passer perfekt for meg. Den passer for meg fordi den er utøvende og jeg får spille musikk og synge. Men også den delen med å skrive låter, skrive mitt eget og skape noe nytt.
 

Har jobbet med musikk lenge

Tross at hun nettopp har fullført videregående har hun laget musikk lenge. Det er indie pop og norsk visepop som er hennes musikkstil. Natalie forteller at hun alltid har hatt en lidenskap for musikk og gikk derfor musikklinjen på Dahlske videregående skole i Grimstad.
 
-Jeg liker veldig godt å komponere og skrive tekster. Det er det jeg alltid har likt best med musikken og drevet lenge med. Derfor føltes det naturlig for meg å gå musikklinje og nå fortsette med en musikkutdanning, sier hun.
 

En brosjyre fra en ukjent høgskole

Natalie fant studiet ved en tilfeldighet, en NLA-brosjyre på Bibelskolen i Grimstad der hun hadde deltidsjobb.

-Jeg hadde ikke hørt om NLA før, men når jeg fant den brosjyren og snakket med venner om det, viste det seg at jeg kjente flere som har gått her og sa det var en fantastisk skole, og at musikklinjen var veldig bra, forteller hun.

 


Musikkstudenter blir kjent i Slottsparken


Får møte tidligere studenter

En uke inn i semesteret har musikkstudentene allerede fått høre flere tidligere studenter spille og fortelle om tiden på Staffeldts, som de kaller musikkutdanningen på NLA. Denne ettermiddagen venter de på konsert med den plateaktuelle Marie Løvås, som har fortsatt sin musikkarriere etter endt bachelorutdanning.
 
Hva er førsteinntrykket ditt av høgskolen?

-Jeg har fått et veldig bra inntrykk. Jeg føler jeg virkelig har kommet inn på noe bra og valgt riktig for meg. Det er ekstremt hyggelige mennesker her, og lærerne er veldig hyggelige og imøtekommende. Jeg gleder meg til dette året med alle sammen og liker at vi har samme interesse og lidenskapen for musikk. Det er veldig gøy, svarer Natalie engasjert.


Fare for digital undervisning

Hvordan studieåret blir er uvisst med tanke på korona og utfordringene med musikkundervisining over nett. Både høgskolen og studentene håper det blir mulig å gjøre mest mulig av undervisningen med fysisk tilstedeværelse. Studentene på musikk er blant de som blir prioritert til å være på høgskolen, nettopp fordi det er vanskelig med nettundervisning i dette studiet.

-Jeg håper vi kan være her så mye som mulig, men jeg tror vi kan klare å gjøre det beste ut av det uansett. Jeg har jo sett flere eksempler på kule videoer med samspill over nett. Vi fikk jo se noen eksempler på det fra fjorårets studenter og det var dritkult. Jeg tror vi kan få til noe kreativt hvis vi vil, avslutter en positiv og spent ny musikkstudent.
 

Marie Løvås spilte for musikkstudentene og fortalte om sin tid på NLA Høgskolen