Produserer musikk for barn i menigheten

Med hjerte for musikk og en plan om å jobbe i menighet og som sangpedagog, har denne musikkstudenten kommet godt i gang med karrieren allerede.

Ingrid Fantoft går tredje året på musikkstudiet; Bachelor i musikk, menighet og ledelse. Når det ikke er undervisning eller øving jobber hun som vokallærer i MUNO og er trosopplæringsmedarbeider i Manglerud Kirke. Der har hun ansvar for et barnekor og babysang, og i fjor kom utfordringen om å lede arbeidet med å produsere sanger for barn i menigheten.

Fikk med seg flere Staffeldtsmusikere

- Min kollega Ellen Tveita, trosopplæringsleder i Manglerud kirke, har skrevet fire kristne barnesanger, som skal gi barn muligheten til å sette ord på sin egen tro. I dialog med henne ønsket vi å gjøre litt mer ut av det og hun ville at jeg skulle lede prosjektet med å finne musikere og forme låtene, forteller Fantoft.

Fantoft fikk med seg tre medstudenter og to tidligere studenter fra Staffeldts.

- Jeg hadde raskt en tanke om hvilke musikere jeg ville jobbe med. Jeg har jo samarbeidet med dem over flere år gjennom studiet, det er folk jeg syns det er gøy å jobbe sammen med, sier Fantoft.

De er nå ferdig med det meste av innspillingen, men barnevokalene gjenstår og det er blitt utsatt til høsten på grunn av smittesituasjonen.

Uttrykke troen gjennom sang

Det var viktig for musikerne å tilpasse sangene til barna som skal synge dem.

- Det er lett å tenke at nå skal vi ha skikkelig kule arrangementer, men det er jo barnemusikk. Så vi måtte ta vare på det barnslige og gjøre det lett å synge til. Jeg tror vi har klart å bevare de viktige delene som teksten og gode melodier. Så blir det ekstra bra når vi får på barnas vokal, sier Fantoft som håper at sangene kan bli brukt av flere enn bare barna i Manglerud.

- Jeg tenker sangene bidrar til at barn lettere kan forstå tro og forstå Gud. Salmer treffer ikke alltid barn så godt. Barn ønsker å uttrykke seg og er nysgjerrige, så vi håper sangene kan hjelpe dem med det, sier Fantoft.

Verdifull erfaring

Ingrid Fantoft har jobbet i Manglerud kirke ved siden av studiene i ett år og har bare fått mer lyst til en lignende stilling etter studiene.

- Jeg har tenkt siden videregående at jeg ville jobbe i en menighet. Jeg vurderte å ta praktisk teologi eller Ungdom, kultur og trosopplæring, men musikkinteressen min er så pass stor at det var rart å ikke skulle ha musikk i skolehverdagen. Dessuten er musikk en stor del av mange oppgaver til en menighetspedagog. Jeg lærer mye i denne jobben som er relevant for studiet og omvendt, sier Fantoft.

Vil fortsette å studere til neste år

Hun forteller at Manglerud menighet har en kantor som er allsidig og liker å spille både rytmisk og klassisk musikk. Og det passer godt med musikkutdanningen på NLA som nettopp er kjent for sin rytmiske profil. Videre planlegger Fantoft et fjerde år i bachelorgraden som gjør henne til utøvende musiker og med muligheter innenfor mange yrker.

Les mer om Musikk, menighet og ledelse her