Fem gode grunner for å bli lærer

Lurer du på om læreryrket kan være noe for deg? Skolen har behov for et mangfold av lærere som brenner for at barna skal få en god start på livet. Vi gir deg fem gode grunner for å bli lærer!
  1. Du får en trygg jobb. Arbeidsmarkedet for grunnskolelærere er godt, og kommer også til å være det i årene framover. Som lærer kan du dessuten arbeide over hele landet og i utlandet.
  2. Du får et fleksibelt, variert og morsomt yrke. Som lærer har du aldri to dager som er like. Du får masse utfordringer, og frihet til å velge hvordan du vil legge opp undervisningen selv.
  3. Som ferdig utdannet lærer har du allerede mye erfaring fra undervisning i klasserommet gjennom praksis under utdanningen. Det gjør overgangen fra studier til jobb enklere.
  4. Du kan velge å fordype deg i favorittfagene dine og undervise i dem, enten det er matte, språk eller musikk.
  5. Viktigst av alt – du kan gjøre en forskjell og være en trygg voksenperson for barna i helt grunnleggende periode av livet deres.

Læreryrket blir ofte kalt verdens viktigste yrke. Norge trenger mange dyktige lærere i årene som kommer. Aller størst behov er behovet for lærere for de yngste elevene. Utdanningen er femårig med integrert mastergrad, og du velger om du vil undervise på 1.–7. trinn eller 5.–10. trinn allerede når du søker på lærerstudiet.

Les mer om Grunnskolelærerutdanning her.

Velger du NLA Høgskolen, kan du i tillegg tilbringe studietiden din i en av Norges to beste studentbyer, Bergen eller Oslo.

Her kan du søke opptak fra 1. februar.