Rytmisk korledelse - to nye studieretninger

Rytmisk korledelse - to nye studieretninger
  • Oslo
  • Årsstudium
  • 60 poeng
  • Høst
Frist 15. april Søk opptak
Høsten 2020 starter NLA Staffeldtsgate opp to forskjellige studier i korledelse. Disse studietilbudene er for deg som er korleder med hovedvekt på rytmiske sjangre.

UMK, utøvende musikkstudium i korledelse, er en årsenhet for deg som ønsker å utvikle deg som korleder.

URK, deltidsstudiet i utøvende rytmisk korledelse, retter seg spesielt mot deg som allerede er i jobb og som ønsker å videreutvikle deg som korleder. Dette studiet går over to år, og foregår over tre samlinger á 2-3 dagers undervisning per semester.

Ved NLA Staffeldtsgate får studentene en bred kompetanse som er attraktiv og relevant i arbeidslivet.

Med fokus på både utøvende og teoretisk arbeid, får du undervisning i fag som støtter opp om de mange ferdigheter som forventes av en korleder. Både UMK og URK involverer rikelig med praksis, både lokalt på campus og i eksterne kor. Dette utgjør et virkelighetsnært studie for korledere i dag.

Begge studiene innebærer undervisning fra egen musikkstab og fra Oslos profesjonelle musikkmiljø. Lærerne arbeider tett på Norges kor - og musikkmiljøer, og er noen av landets mest etterspurte innenfor sine felt. I løpet av studiet får du muligheten til å bli med på studietur til USA for å besøke toneangivende musikk-og kormiljø, musikkstudio og universiteter.

Datoer for samlinger for URK finner du herDatoer URK 2020_2021.pdf

Hva lærer du?

Årsstudiet UMK består av musikkens tradisjonelle grunnelementer, som hovedinstrument, arrangering, biinstrument og gehørtrening, alt med hovedvekt på korledelse. Hovedinstrument-emnet inneholder både stemmebruk, direksjonsteknikk, masterclass og arbeid i vokalgrupper med vekt på rytmiske sjangre.

Deltidsstudiet URK går over to år, og består av emner som hovedinstrument,
arrangering, biinstrument og gehørtrening, alt med hovedvekt på korledelse.
Hovedinstrument-emnet inneholder både stemmebruk, direksjonsteknikk, masterclass og arbeid i vokalgrupper med vekt på rytmiske sjangre. I tillegg har man emner som gehørbasert akkompagnement og improvisasjon.

Hvor kan du få jobb?

Studiene har til hensikt å utruste deg som korleder i møte med forskjellige
ferdighetsnivå, aldre, sammensetninger og sjangre. 

Videre studier

Enkeltemner i årsstudiene-og deltidsstudiene kan etter søknad innpasses i
bachelorstudiet MML (musikk, menighet og ledelse) eller URM (utøvende rytmisk musikk). Årsstudier-og deltidsstudier i utøvende musikk kan også inngå som 2.året i bachelorstudiet PTL (praktisk teologi og ledelse). Studenten må ha de nødvendige kvalifikasjoner, se opptakskrav.

Priser UMK

Studieavgift kr. 25.000,- per semester + semesteravgift til
Studentsamskipnaden. Valgfri studietur til USA, ca. kr. 15.900,-

Priser deltidsstudium URK

Studieavgift kr. 15.000,- per semester + semesteravgift til
Studentsamskipnaden. Valgfri studietur til USA, ca. kr. 15.900,-