Årsstudium i utøvende musikk med fordypning i korledelse

Årsstudium i utøvende musikk med fordypning i korledelse
  • Oslo
  • Årsstudium
  • 60 poeng
  • Høst
Frist 15. april Søk opptak
Årsstudium i utøvende musikk med fordypning i korledelse (UMK) er for deg som ønsker å utvikle deg som korleder, spesielt innenfor rytmisk sjanger.

Ved NLA Staffeldtsgate får studentene en bred kompetanse som er attraktiv og relevant i arbeidslivet.

Med fokus på utøvende og teoretisk arbeid får du undervisning i fag som støtter opp om de mange ferdigheter som forventes av en korleder. Som korleder vil du erfare å være en del at et virkelighetsnært studie gjennom relevant korpraksis, både lokalt på campus og i eksterne kor.

 

Om lærerne

Undervisningen ledes av egen musikkstab og fra Oslos profesjonelle musikkmiljø. Lærerne arbeider tett på Norges kor- og musikkmiljøer, og er noen av landets mest etterspurte innenfor sine felt. 

Studietur til USA

I løpet av studiet får du muligheten til å bli med på studietur til USA for å besøke toneangivende musikk-og kormiljø, musikkstudio og universiteter.

_DSC7411.jpg
Linda Kristengård er høgskolelektor på NLA i Oslo og underviser i dette studiet.

Hva lærer du?

Årsstudiet UMK består av musikkens tradisjonelle grunnelementer, som hovedinstrument, arrangering, biinstrument og gehørtrening, alt med hovedvekt på korledelse. Hovedinstrumentemnet inneholder både stemmebruk, direksjonsteknikk, masterclass og arbeid i vokalgrupper med vekt på rytmiske sjangre.

Hvor kan du få jobb?

Studiet har til hensikt å utruste deg som korleder i møte med forskjellige ferdighetsnivå, aldre, sammensetninger og sjangre.

Videre studier

Enkeltemner i årsstudiene kan etter søknad innpasses i bachelorstudiet MML (musikk, menighet og ledelse) eller URM (utøvende rytmisk musikk). Årsstudier i utøvende musikk kan også inngå som 2. året i bachelorstudiet PTL (praktisk teologi og ledelse). Studenten må ha de nødvendige kvalifikasjoner; se opptakskrav.