Årsstudium i utøvende musikk med fordypning i korledelse

Årsstudium i utøvende musikk med fordypning i korledelse
  • Oslo
  • Årsstudium
  • 60 poeng
  • Høst
Søknadsfrist 15. april Søk opptak
Årsstudium i utøvende musikk med fordypning i korledelse (UMK) er for deg som ønsker å utvikle deg som korleder, spesielt innenfor rytmisk sjanger.

Ved NLA Staffeldtsgate får studentene en bred kompetanse som er attraktiv og relevant i arbeidslivet.

Med fokus på både utøvende og teoretisk arbeid, får du undervisning i fag som støtter opp om de mange ferdigheter som forventes av en korleder. Studiet involverer rikelig med praksis, både lokalt på campus og i eksterne kor. Dette utgjør et virkelighetsnært studie for korledere i dag.

Om lærerne

Undervisningen ledes av egen musikkstab og fra Oslos profesjonelle musikkmiljø. Lærerne arbeider tett på Norges kor - og musikkmiljøer, og er noen av landets mest etterspurte innenfor sine felt.

Studietur til USA

I løpet av studiet får du muligheten til å bli med på studietur til USA for å besøke toneangivende musikk-og kormiljø, musikkstudio og universiteter.

_DSC7411.jpg
Linda Kristengård er høgskolelektor på NLA i Oslo og underviser i dette studiet.

Hva lærer du?

Årsstudiet UMK består av musikkens tradisjonelle grunnelementer, som hovedinstrument, arrangering, biinstrument og gehørtrening, alt med hovedvekt på korledelse. Hovedinstrument-emnet inneholder både stemmebruk, direksjonsteknikk, masterclass og arbeid i vokalgrupper med vekt på rytmiske sjangre.

Hvor kan du få jobb?

Studiet har til hensikt å utruste deg som korleder i møte med forskjellige ferdighetsnivå, aldre, sammensetninger og sjangre.

Videre studier

Enkeltemner i årsstudiene-og deltidsstudiene kan etter søknad innpasses i
bachelorstudiet MML (musikk, menighet og ledelse) eller URM (utøvende rytmisk musikk). Årsstudier i utøvende musikk kan også inngå som 2.året i bachelorstudiet PTL (praktisk teologi og ledelse). Studenten må ha de nødvendige kvalifikasjoner, se opptakskrav.