Studiesenter Trondheim

I løpet av høsten 2024 vil NLA Høgskolen utvide til Norges tredje største by og etablere et nytt studiesenter.

Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Byen har over 210 000 innbyggere og med nesten 39.000 studenter er Trondheim den nest største studentbyen i Norge. Fra høsten 2024 etablerer NLA et studiesenter i samarbeid med Gå Ut Senteret og Norkirken i Trondheim.  
Bybroa i Trondheim.

Trondheim som studentby
Trondheim er en attraktiv studieby som tiltrekker seg studenter fra hele verden. Byen ligger i hjertet av Norge og er kjent for sin historiske sjarm, vakre natur, og har et sterkt akademisk miljø. Byen tilbyr et rikt kulturliv med museer, teatre, konserter og kunstgallerier. Trondheim har også en pulserende studentkultur med mange studentforeninger og organisasjoner som arrangerer alt fra sportsaktiviteter til kulturelle arrangementer. Byen er omgitt av vakre naturområder, inkludert fjorder, innsjøer og fjell. Dette gir deg som student mulighet for friluftsaktiviteter som fotturer, sykling, og ski, og gir en flott kontrast til det urbane miljøet.

Norge generelt, og Trondheim spesielt, tilbyr gode støtteordninger for studenter, inkludert rimelige helsetjenester og gunstige studentboliger. 

Trondheim har et godt utviklet kollektivtransportsystem, og det er enkelt å komme seg rundt i byen. Den har også en internasjonal flyplass som gir enkel tilgang til resten av Norge og Europa.

Bryggene i Trondheim.

Utdanninger fra NLA
Den første utdanningen som tilbys ved NLAs studiesenter er en bachelor i praktisk teologi og ledelse. Dette treårige studieprogrammet gir kvalifikasjoner for stillinger som trosopplæringsleder og andre kirkelige posisjoner, og dette blir den eneste kristendomsfaglige utdanningen på universitets- og høyskolenivå i Trondheim. Her kan du lese mer om bachelor i praktisk teologi og ledelse. Gå Ut Senteret (GUS) har allerede et samarbeid med NLA som gjør at bibelskolens studenter kan ta enkelte emner på NLA, for eksempel interkulturelle studier og kommunikasjon og livssyn.

Hva vil det si å studere praktisk teologi?
Bachelor i praktisk teologi og ledelse er studiet for deg som ønsker en fremtid som leder og formidler i kirke, menigheter eller organisasjoner. Du vil få innsikt i både ledelsesfag og teologi, og øvelse i å reflektere sammen med forelesere, mentorer og medstudenter, kombinert med praksis og veiledning. 

- Utdannelse er ikke bare et spørsmål om kunnskap og ferdighet, men noe som omfatter hele mennesker. William Skolt Grosås, høgskolelektor ved NLA Høgskolen.