Driestar Educatief

Er du interessert i kristen utdannelse og hva det betyr å være en kristen lærer? Og har du lyst til å få et bredere perspektiv på dette? Så er Driestar Christian University kanskje noe for deg.

Om studiestedet

Er du interessert i kristen utdannelse og hva det betyr å være en kristen lærer? Og har du lyst til å få et bredere perspektiv på dette? Så er Driestar Christian University kanskje noe for deg. Driestar er et lite universitet med ca. 1.500 studenter og mer enn 70 års erfaring innen lærerutdanning.

Driestar ligger i byen Gouda i Nederland. Gouda er en by med ca. 70.000 innbyggere. Gouda ligger mellom Rotterdam og Utrecht, men det er ikke langt med tog til Amsterdam eller til andre europeiske byer.

Studieåret

Høstsemesteret varer september til januar. Driestar tilbyr ikke mulighet for utveksling på vårsemesteret.

Studiepoeng og emner

Driestar tilbyr en «International Class», som fokuserer på kristen utdannelse og interkulturell utvikling. Dette tilbudet er på mellom 20 og 30 ECTS. Undervisningen foregår på engelsk.
Lenke til emnebeskrivelse for International Class (2023) HER. 

Opptakskrav / språktest

Driestar har noen spesifikke krav til internasjonale studenter, men du må være kristen og under 30 år for å kunne søke.

Driestar krever ikke engelsk-test.

Skolepenger og økonomi

NLA har en Erasmus+-avtale med Driestar. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 470 EUR per måned, i tillegg til et reisestipend. Erasmus+ gir også et tilleggstipend på 250 EUR per måned til studenter med færre muligheter. Les mer om dette her.

Erasmus+-stipendet kommer i tillegg til støtten du får fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Studenter på Driestar Christian University kan velge å leie delt studentbolig ved siden av universitetet. Prisen for dette 750 EUR per semester (3 måneder).