Protestantse Theologische Universiteit

Det protestantiske teologiske universitetet (PThU) er et universitet for teologi basert på et religiøst livssyn, som ligger i Amsterdam og Groningen.

Om studiestedet

Det protestantiske teologiske universitetet (PThU) er et universitet for teologi basert på et religiøst livssyn, som ligger i Amsterdam og Groningen. PThU tar sikte på dyp og relevant teologisk utdanning og forskning med tanke på utviklingen i tro, kirke og kristendom over hele verden.

Avtalen med PThU er for studenter i teologi.

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til januar. Vårsemesteret varer fra januar til juni.

Studiepoeng og emner

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS poeng.

Du finner emnemulighetene her.

Opptakskrav / språktest

PThU krever ingen språktest.

Som Erasmus+ student skal du ta en nettbasert språktest, men det er kun for din egen del. Testresultatet blir ikke formidlet videre. Du vil også få et tilbud om et nettbasert språkkurs gjennom Erasmus+ programmet.

Skolepenger og økonomi

NLA har en Erasmus+-avtale med PThU. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil motta et Erasmus+-stipend på 410 EUR  i måneden. Dette kommer i tillegg til støtten du får fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Du kan søke om rom i studentkollektiv gjennom PThU. Men du kan også søke egen bolig.