San Diego State University

SDSU er det eldste og største universitetet i San Diego og det tredje største i delstaten California. Universitetet har mer enn 30 000 studenter, hvorav 2800 er internasjonale studenter.

Om studiestedet

San Diego State University (SDSU) ligger i Californias nest største by ved Stillehavskysten. Denne byen er vurdert som en av de mest populære i USA basert på sin varme, subtropiske vær, fritidsaktiviteter og mange kulturmuligheter. SDSU er det eldste og største universitetet i San Diego og det tredje største i delstaten California. På sin vakre campus har SDSU over 30.000 studenter, hvorav ca. 2.800 er internasjonale studenter.

Studieåret

Høstsemesteret varer fra august til desember, og vårsemesteret fra januar til mai.

Studiepoeng og emner

SDSU tilbyr et bredt felt fagområder, blant annet innen kunstfag, humanistiske fag, samfunnsfag, pedagogikk, kommunikasjonsfag og språkfag.

Emner på bachelornivå: 15 units ved SDSU tilsvarer 30 studiepoeng (ett semester) ved NLA. Det første tallet i emnekoden indikerer akademisk nivå. Du bør primært velge emner på nivå 2-3. Emner på nivå 1 blir som regel ikke godkjent.

Emner på masternivå: 12 units ved SDSU tilsvarer 30 studiepoeng (ett semester) ved NLA.

Opptakskrav / språktest

SDSU krever ikke engelsktest dersom søkeren har karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole, og vitnemålet ikke er mer enn 8 år gammelt.

Skolepenger

Et semester ved SDSU koster ca. 8.000 USD. Studenter som søker til SDSU må også betale et søknadsgebyr.

Det er mulig å få finansering gjennom Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Prisene for skolepenger og bolig er veiledende, og kan endre seg fra år til år. Ta kontakt med Avdeling for internasjonalisering for oppdaterte priser.

Bolig

SDSU tilbyr flere muligheter for bolig på campus. Der er både alenerom og delte rom, med enten eget eller delt bad. Da alenerom er veldig populære er det lurt å søke om dette tidlig i prosessen. Et depositum på ca. USD 500 må betales i forbindelse med boligsøknad

Utgifter til bolig koster ca. mellom USD 3450-5700 per semester.