- Du blir selvstendig på et helt annet nivå

Journalistikkstudenten Elina Neverdal Hjønnevåg har vært på utveksling i Hong Kong. Der lærte hun mye, både om seg selv, men også om andre. Det er en opplevelse hun ikke vil være foruten.

Hong Kong Baptist Universitetet i Hong Kong har ca. 10 500 studenter, hvor 450 av disse er internasjonale. Nylig var en av dem journalistikkstudenten Elina Neverdal Hjønnevåg, som valgte å dra fra NLA Høgskolen i Kristiansand til den eksotiske, tettbefolket byen for et utvekslingssemester.

— Oppholdet i Hongkong var både nyttig og lærerikt. Å bli kjent med kulturen, språket, og menneskene er ikke noe jeg tar for gitt. Ikke bare får man satt ting i perspektiv, men også nye bekjentskap har gjort stort inntrykk på meg, forteller Elina.

image0xfl.png

I Hong Kong fikk Elina bli kjent med et nytt språk, kultur, folk og matopplevelser. Havnebyen på 7.5 millioner innbyggere ga nye inntrykk, smaker og bekjentskap.  

Deltok på Buddy-program

Elina forteller at hun opplevde mye takket være et «buddy-program», hvor hun fikk en lokal «buddy» som viste henne rundt og passet på at hun hadde det bra. Sammen med den lokale buddyen, Ho Yi Poon, eller Cally som hun kaller seg, har hun fått oppleve mye av hva verdens travleste havneby har å by på.

— De tok meg med til steder jeg aldri hadde funnet frem til på egen hånd. Jeg fikk bli kjent med lokale mennesker og kulturen på nært hold, forteller Elina.

Ifølge Elina, var noe av det mest spennende det å prøve forskjellig mat. Mat som hun ikke visste hva var, før hun hadde smakt på den. Hun trekker også frem opplevelsen av å ha fått sett mange spennende steder, både i byen og øyene rundt Hong Kong:

— Alt fra innvollsrik mat — ja, da mener jeg faktisk innvoller fra dyr— til enorme bygninger og ekstrem befolkningstetthet. Hong Kong byr virkelig på store kontraster.

—Du lærer mye om deg selv, men og så om andre mennesker. Også lærer du en ny kultur og et nytt språk. Du blir selvstendig på et helt annet nivå.

Innen den tid hun måtte reise tilbake til Norge, hadde Elina fått med seg mange nye, spennende opplevelser og en stor, tett vennesirkel i den kinesiske byen.

— Det var trist å måtte dra hjem. Det som var mest hjerteskjærende, var å si farvel til mine nye og nære venner, som jeg har fått for livet, sier Elina.

imagezysel.png

Under utvekslingsoppholdet i Hong Kong, ble Elina kjent med lokale studenter gjennom buddy-programmet, som viste henne rundt byen.

Verdifull erfaring

Elina synes det er rart at ikke flere velger å dra på utveksling.

– Folk har sagt at jeg er modig som reiser alene, men jeg blir jo så godt tatt imot på universitetet, og jeg får oppleve så mye! Derfor er det synd at folk velger den enkleste løsningen å bli hjemme, sier Elina.

Elina forteller at hun har gjennom utveksling fått en unik innsikt i en helt fremmed kultur, og en veldig annerledes opplevelse enn å være en ordinær turist. Hun tipser om at det kan være attraktivt å legge til utveksling på CV-en din, som kan være fordelaktig når du skal søke jobb.

—Du lærer mye om deg selv, men også om andre mennesker. Og så lærer du en ny kultur og et nytt språk. Du blir selvstendig på et helt annet nivå, avslutter Elina.

Hør om utvekslingshistorien til Elina under: