Er du usikker på hva du skal studere?

Et årsstudium kan være et godt valg!

Fristen for å søke opptak til høyere utdanning nærmer seg, med søknadsfrist den 15. april. Hvis du er usikker på hva du skal studere, kan et årsstudium være et godt valg. Årsstudiet gir deg muligheten til å fordype deg i et bestemt fagområde i løpet av ett år. Det kan være et nyttig alternativ for deg som ønsker å utforske et emne før du forplikter deg til en lengre grad, eller for deg som ønsker å supplere din eksisterende utdanning.

Dersom du tar et årsstudium i kroppsøving, kan du med noe tilleggspraksis innpasse det i grunnskolelærer 5.-10. trinn. For eksempel er årsstudiet i naturfag delvis nettbasert, mens praktisk teologi og ledelse er samlingsbasert. Ønsker du å studere interkulturell kompetanse eller KRLE, kan du velge om du vil studere på nett eller fysisk på campus. Er du interessert i sang, kan årsstudium i korledelse eller lovssangsledelse være noe for deg. Her er det mange muligheter med andre ord.

På denne lenken finner du alle årsstudier som NLA Høgskolen tilbyr.

Bro til høyere utdanning

En fordel med årsstudier er at de ofte gir mulighet for spesialisering. Dette kan være særlig nyttig for deg som ønsker å tilegne deg kompetanse på et bestemt område eller ønsker å forbedre kompetanse din innenfor ditt nåværende yrke.

Årsstudier kan også være en bro til videre akademisk utdanning. Mange studenter velger å bygge videre på sine årsstudier ved å søke opptak til et bachelorprogram eller en høyere grad. Samlet sett gir årsstudier en verdifull mulighet for deg til å utforske, spesialisere deg og forberede deg til videre utdanning eller karrieremuligheter.

Bredt tilbud av studier

NLA Høgskolen tilbyr et bredt spekter av ulike fagområder, slik at du kan finne noe som passer dine interesser. Også kan du også tilpasse studiet til din livssituasjon enten det er fysisk på campus, samlingsbasert eller nettbasert.

Lykke til med valget!