Årsstudium i utøvende musikk, lovsangsledelse

Årsstudium i utøvende musikk, lovsangsledelse
  • Oslo
  • Årsstudium
  • 60 poeng
  • Høst
Søknadsfrist 15. april Søk opptak
Gjennom et årsstudium i lovsangsledelse vil du bli utrustet til musikkarbeid i menigheter, og til å lede forsamlinger i sang.

NLA Høgskolen lanserer et helt nytt studium i lovsangsledelse, med oppstart i 2023. Det nye studiet bygger på den rike tradisjonen for musikkstudier i Staffeldtsgate i Oslo, men med et nytt og unikt fokus på lovsang. Dette er første gang det tilbys en høyere utdanning innen moderne lovsang i Norge.

På dette studiet får du mye av det som finnes på Staffeldts øvrige musikkstudier: inspirerende undervisning på hovedinstrument, nyttig og praktisk undervisning i gehør og musikkteori, og arrangeringsfag som kobler teorien med det skapende.

Særegent for dette studiet er praksis og samspillundervisning med fokus på lovsangsledelse, kreativitet i forsamlingsledelse og nyskapende låtskriving. Årsstudiet inneholder også to emner sammen med teologistudentene, som bidrar til å bygge en solid identitet som lovsangsmusiker og gir en teologisk utrustning. 

Dette studiet vil gi jobbmuligheter innenfor kirke og organisasjoner. Samtidig kan den også bygges inn i en bachelor i praktisk teologi ved NLA, eller gi overgang til 2. året på bachelor i musikk, menighet og ledelse (forutsetter bestått opptaksprøve).

Målgruppe

Studiet henvender seg spesielt til studenter og yrkesutøvere (musikere) som ønsker å arbeide som musikere i menigheter/kirker/forsamlinger, som frivillig eller som profesjonell.

Krav om politiattest

Ja, i henhold til forskrift om opptak til høgare utdanning § 6.

Opptak

Det blir gjennomført en musikkteoritest ved oppstart som avgjør om studenten gjennomfører Musikkteori, gehør og harmonilære (10 sp.) i stedet for Harmonilære, gehør og arrangering (10sp.)