Kristiansand

NLA Høgskolens studiested i Kristiansand ligger på Gimlekollen. Her kan du studere journalistikk, kommunikasjon og livssyn, interkulturell kommunikasjon og økonomi.

Med omkring 350 studenter har NLA Høgskolen Kristiansand et oversiktlig studentmiljø med høy trivselsfaktor, god praktisk opplæring, og mulighet for tett faglig oppfølging. Veien mellom undervisningslokaler og de ansattes kontorer er kort på alle måter. Mellom forelesninger, eller økter i godt utstyrte arbeidsrom, kan du koble av sammen med venner i vår lyse og trivelige kantine. Studiestedet ligger i idylliske omgivelser ved Tretjønn i bydelen Gimlekollen i Kristiansand, og blir ofte bare kalt "Gimlekollen". Det er gode turmuligheter og flotte lysløyper like utenfor døren.

Som ny student kan du bli en del av en faddergruppe når du begynner ved NLA Høgskolen i august. Gjennom studiestart ved ditt studium og fadderordningen blir du godt kjent med andre studenter, studiestedet og studiebyen. Som student på NLA er du også en del av det større studentmiljøet i Kristiansand gjennom Studentsamskipnaden i Agder (SiA), og kan nyte godt av tilbudene som denne velferds- og kulturorganisasjonen har både når det gjelder bolig, treningsmuligheter, helsetjenester osv.

NLA Høgkolen Kristiansand har en sterk internasjonal profil, og tilbyr vanligvis studieturer til England og Øst-Afrika, og utveksling til Afrika, Europa og Sør-Amerika. Smittesituasjonen legger desverre en del begrensninger for reisevirksomhet denne høsten, men vi håper det blir muligheter til det neste år.

Det går buss fra Kristiansand sentrum, via Universitetet i Agder, til NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Se Akt sin reiseplanlegger for detaljer. Ta buss nummer 19 og gå av ved Bergtoras vei. Følg skilt til høgskolen, ca. en kilometers gange.

Hvis du må kjøre bil, er det er gode og avgiftsfrie parkeringsmuligheter ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Husk å parkere på oppmerkede plasser.

Resepsjon er betjent fra 08.00-14.00.
Sentralbord: 08.00-11.30 og 12.30-14.00.

Høgskolebygget er åpent for studenter hverdager fra kl. 08.00 til 22.00. Nøkkelkort må benyttes etter kl.16.00 og på lørdag (08.30 – 18.00). Søndag og helligdager er høgskolen stengt.

Studentkortet som også fungerer som nøkkelkort, fås i løpet av den førte uka etter studiestart. Koden til kortet er en firesifret PIN-kode som du finner på Studentweb.
For å åpne låste dører med nøkkelkort: Dra kort – trykk kode.
Dersom alarmen lørdag morgen ikke er slått av, slås den av slik:  Trykk A på panel – dra kort – slå kode.

Ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen er det et hyggelig bibliotek med leseplasser. Studentkortet fungerer som lånekort. Biblioteket ligger i hovedbygningen og er åpent 08.00 - 20.00 mandag til torsdag og 08.00 - 18.00 fredag. Lørdag og søndag er det stengt.

Samtidig har du som student ved høgskolen full tilgang til Universitetsbiblioteket i Agder med leseplasser og utlån av litteratur.

Ved biblioteket finner du også stille lesesal og grupperom.

NLA Mediehøgskolen Gimlekollen har et stort antall datamaskiner spredt i høgskolens lokaler som studentene kan benytte seg av. Redaksjonen er stedet som kan benyttes for studenter som ikke er i en produksjonsblokk eller lignende. Ellers kan skolen tilby grupperom, ulike studio, tilgang til printer og mulighet for å leie bokskap.

Studentsamskipnaden i Agder har et godt boligtilbud, se mer her.

Sjekk forøvrig hybel.no og finn.no for flere muligheter. 

I kantinen vår Sarepta kan du få kjøpt både mat og drikke til en rimelig pris. Toma-gruppen som driver kantinen, har fokus på sunn, hjemmelaget og variert mat, og det tilbys salatbuffet og en varmrett hver dag. Grovt, ferskt brød blir levert fra et lokalt bakeri. 

Kantinen er åpen fra 09.00 - 13.00.

I "smarte" kjøleskap hvor du betaler med Vipps er det mulig å kjøpe sandwicher, yogurt, brus, snacks osv. hele byggets åpningstid.

For leie av kantinelokaler eller catering, se her.

Følg trappa fra biblioteket ned i kjelleren, og du finner tilfluktsrommet som også er høgskolens andaktsrom. Katakomben er ment som et pustehull i hverdagen og skal minne oss om at «mennesket lever ikke av brød alene.» (Jesus i Luk. 4,4)

Der er det ukentlige «Ord for dagen», vanligvis på tirsdager kl. 11.15. Ellers kan rommet brukes av enkeltpersoner og grupper.

Organiserte samlinger og annen bruk avtales med kontaktperson Olga Kvitstein.

Pensumlitteratur kan kjøpes hos Sør Bok som har lokaler i Universitetet i Agder. 

Ved studiestart tilbys studentene ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen å bestille pensumbøker og få dette levert på høgskolen. Ved studiestart selger også tidligere studenter brukte bøker.