Utskrift og kopiering

Alle skrivere har støtte for utskrift, kopi og skanning i farge. De støtter både A4 og A3 papirformat. Sort/hvit tosidig utskift er standard. Ved første gangs bruk av utskriftskonto, kan studentkortet aktiveres i resepsjonen, eller på selve multimaskinen.

Utskriftskvoter og betaling

Alle studenter får en gratis utskriftkvote på 50 kr ved opprettelse av brukerkonto. Når denne kvoten er brukt opp, må du betale for utskrift og kopiering.  Du fyller på utskriftskontoen din via online betalingsløsning.

Gå direkte til påfylling (kun tilgjengelig når du er på NLAs nettverk) eller les mer om online påfylling her. Ubrukt utskriftskvote blir overført til neste semester, men blir ikke utbetalt ved endt studie.

Priser

Alle priser er i norske kroner og er inkl. mva. Prisene gjelder både utskrift og kopiering. NB! Velger du automatisk fargeutskrift vil det trekkes fargepris kun for de sider som er i farge, og svart/hvit for de andre.


Utskriftspriser per utskrevet side

  • A4 svart/hvit Kr. 0,70
  • A4 farge Kr. 1,50
  • A3 svart/hvit Kr. 1,40
  • A3 Farge Kr. 3,00

Utskrift fra egen PC/MAC/Smarttelefon/lesebrett

Du kan skrive ut fra egen PC, MAC, smarttelefon eller lesebrett direkte ved å sende det du ønsker å skrive ut som et vedlegg i en e-post. Adressen du skal sende utskriften til er printer@nla.no. Det er viktig at du sender e-posten fra den adressen som skolen har registrert på deg. Dersom du er usikker på hvilken adresse dette er, kan du sjekke dette på Studentweb. Når du har sendt utskriften på e-post, kan du gå til hvilken som helst multimaskin som er tilgjengelig for studenter og hente utskriften din. Vennligst merk at denne løsningen kun støtter svart/hvitt utskrifter.

Alternativt kan du installere skriveren på din private maskin som vil gi deg flere valgmuligheter.

Følg denne guiden for PC og denne for MAC.

Utskrift via nettleser

Det er også mulig å skrive ut direkte fra nettleseren. Du logger inn på SafeQ og velger "last opp jobb" i venstre meny. Dette fungerer bare når du er tilkoplet fra NLA sitt nettverk, enten trådløst (eduroam), eller via felles PCene. Utskriften kan hentes ut på en multimaskin som er tilgjengelig for studentene.