Studiestart ved NLA Høgskolen

Velkommen til et nytt semester ved NLA Høgskolen! Vi gleder oss til å ta imot nye og gamle studenter. På denne siden finner du informasjon om studiestart og dine første dager som NLA-student. Velg Semesterstart for ditt studiested i venstremenyen for å få mer informasjon.


Ny student?

Er du ny student, ta deg god tid til å lese gjennom punktene nedenfor slik at du blir godt forberedt til studiestart. Gjør deg også kjent med For studenter og dine studie- og emneplaner på nla.no. I Canvas finner du informasjon om det nye semesteret, og i TimeEdit finner du timeplanen din og når du skal ha undervisning. 

Registrering i Studentweb

Det åpnes for registrering i Studentweb og aktivering av brukerkonto 27. juli. For å beholde studieplassen din må du semesterregistrere deg og betale semesteravgiften innen 1. september.

Sjekkliste for studiestart

Følg punktene under for å sikre at du blir registrert som student på riktig måte. Gjennomfør punktene i god tid før studiene starter. 

Takk ja til studieplass

Takk ja til studieplassen innen fristen gjennom nettsøknaden i Samordna opptak. Har du søkt via lokalt opptak, takker du ja til studieplass i Søknadsweb.

Aktiver brukerkonto

Din Feide-brukerkonto gir tilgang til høgskolens tjenester (læringsplattformen Canvas), trådløst nettverk (eduroam), student-PC-er, Inspera og Studentweb.

Feide-kontoen opprettes når du har takket ja til studieplassen, men du må selv aktivere den. Du vil motta studentnummer og PIN-kode på SMS og e-post. Brukernavnet er studentnummeret ditt. Ved bruk av Feide er det viktig at du passer på å ha riktig tilhørighet. Velg «NLA Høgskolen» når du benytter Feide-innlogging. 

Se hvordan du aktiverer brukerkontoen din her.

Semesterregistrering

Logg inn i Studentweb første gang via ID-porten.  

Semesterregistrer deg ved å:

  • godta utdanningsplanen din
  • sjekke at du er meldt opp til undervisning og vurdering (eksamen) under Aktive emner
  • sjekke at kontaktinformasjon (inkludert adresse) er registrert og oppdatert

Registreringen er vellykket når varslet om semesterregistrering forsvinner fra forsiden.

Semesterregistrering i Studentweb er også nødvendig for at du skal få tilgang til emnene i læringsplattformen Canvas.

Når du er semesterregistrert og har betalt semesteravgift (se under), sendes det automatisk melding til Lånekassen om at du er registrert som student ved NLA Høgskolen. Du vil da få utbetalt lån og stipend.

Betal semesteravgift

Fakturaene for studie- og semesteravgift blir lagt ut på Studentweb etter at du har takket ja til studieplassen og studiestart nærmer seg. For å beholde studieplassen din må du betale fakturaen (og semesterregistrere deg) innen 1. september.

For å få utbetalt stipend og lån fra Lånekassen, må du i tillegg til å semesterregistrere deg, betale semesteravgiften til studentsamskipnaden (SiO, SiA eller SAMMEN). Dette beløpet finner du på fakturaen. Når lån og stipend er utbetalt, kan du betale resten av beløpet på fakturaen. Dette kan være særlig aktuelt for studier med forhøyet studieavgift. NB: Hele beløpet må være betalt innen 1. september.  

Informasjon om studie- og semesteravgift finner du her. Har du ikke fått faktura? Kontakt post@nla.no.

Frist for refusjon av studieavgift er tre uker etter studiestart. Egne regler gjelder for semesteravgiften til samskipnaden.

Ved behov for tilrettelegging

Ta kontakt med oss i god tid før studiestart hvis du har behov for tilrettelegging.

Se mer informasjon om tilrettelegging, kontaktinformasjon og nettskjemaer her

Oppmøte på studiestedet

Informasjon om oppmøte for ditt studium finner du på semestersidene for ditt studiested. Studenter som er tatt opp via Samordna opptak til årsstudier eller bachelorgrader må ta kontakt hvis de blir forhindret i å komme første dag, ellers kan man miste plassen (gjelder ikke nettstudenter). Selve fremmøteregistreringen blir digital.
Dersom du er forhindret fra å møte til studiestart, må du melde fra om dette ved å fylle ut dette nettskjemaet.

 

Annen nyttig informasjon

Følgende er også greit å vite før du starter som student.

Studentbevis

NLA Høgskolen bruker digitalt studentbevis. Studentbevis-appen fungerer som studentbevis blant annet hos kollektivselskaper og student-samskipnader. Appen kan lastes ned fra App Store eller Google play. Les mer om digitalt studentbevis her.

Du vil også få utdelt et manuelt studentkort med bilde som brukes som nøkkelkort, lånekort og legitimasjon ved eksamen. Studentkortets kode er PIN-koden du mottok før studiestart. Studentkortet er personlig og skal ikke lånes ut til andre.  

For å benytte Studentbevis-appen, må du ha betalt semesteravgift og fullført semesterregistrering for inneværende semester. Bildet ditt vises i appen når det manuelle studentkortet er laget. 

Fotografering til studentkort skjer på campus Sandviken eller campus Breistein i forbindelse med studiestart. Du kan også bruke nettskjema og sende inn bilde

Dersom det tar noe tid før det manuelle studentkortet er klart, kan du i mellomtiden bruke digitalt studentbevis sammen med annen godkjent legitimasjon (bankkort/førerkort).

Egen bærbar PC

I undervisning og ved eksamen må du bruke din egen bærbare PC. Merk likevel at ikke alle skoleeksamener er digitale.

Se krav som stilles til egen PC her.

Læringsplattformen Canvas

Du må ha en aktiv brukerkonto (se over) for å logge på deg inn på Canvas. Pålogging må skje via nla.no. Velg alltid alternativet Logg på med Feide.

For å få tilgang til emnene dine i Canvas, må du ha semesterregistrert deg og godkjent utdanningsplanen din i Studentweb. På fagsidene finner du alt om undervisning, undervisningsmateriell og viktige meldinger.

Som student forplikter du deg til å sjekke Canvas minst én gang i uken.

Praktisk informasjon

Praktisk info om kollektivtransport, parkering, åpningstider og lignende ved de ulike studiestedene, finner du ved ditt studiested.