Interkulturelle studier

Her finner du mulighetene for utveksling for deg som går interkulturelle studier.

Generelt for studenter ved interkulturell forståelse:

Et studieopphold i utlandet gir deg muligheten til å anvende dine teoretiske kunnskapene fra utdanningen i praksis. Interkulturell forståelse spiller en viktig rolle i det globale samfunn, og gjennom et møte med en fremmedkultur får du førstehåndserfaring i hvordan ulike kulturer påvirker mellommenneskelige handlinger og kommunikasjon. Et utenlandsopphold bidrar også til personlig utvikling og gir minner for livet.

 

På denne siden finner du forslag til studiesteder og emner som kan passe inn i ditt studieløp. Vi tar forbehold om endringer i studietilbudet ved vertsinstitusjonen. Du trenger alltid en individuell forhåndsgodkjenning før du drar på utveksling.


Bachelor i interkulturell forståelse

bachelor i interkulturell forståelse er det mulig å dra på utveksling som følger: 

Bergen: Du kan dra på utveksling i 1-2 semestre i løpet av 2. eller 3. studieår, avhengig av din utdanningsplan. Dersom du vil være på utveksling i ett semester, er det best å reise ut i 4. eller 5. semester. Det er også mulig å reise ut et helt år (enten 2. eller 3. år) - ta i så fall kontakt med studieveileder eller Avd. for internasjonalisering i løpet av det første studieåret for å planlegge dette.

Kristiansand: Det er anbefalt å dra på utveksling i 5. og/eller 6. semester. Det er også mulig å dra på utveksling i 2. studieåret om du justerer utdanningsplanen slik at du får tatt de obligatoriske emnene etter utvekslingsoppholdet.

Det inngår 70 valgfrie studiepoeng i graden, så det er mye fleksibilitet, og du trenger ikke nødvendigvis velge emner innen interkulturelle studier. Du kan velge for eksempel språkfag, humanistiske eller samfunnsvitenskapelige fag eller noe annet som du synes er interessant og relevant.

Du kan reise til nesten hvilket som helst av NLAs samarbeidsuniversiteter (se komplett liste her), men her er noen av de mest aktuelle stedene:

Europa

Masaryk University, Brno, Tsjekkia (Erasmus+)

Christian University of Applied Sciences, Nederland (Erasmus+)

Metropolitan University Prague, Praha, Tsjekkia (Erasmus+)

Linköpings Universitet, Linköping, Sverige (Erasmus+)

Universita Cattolica del Sacro Cuore, Milano, Italia

Dublin City University, Dublin, Irland

University of Winchester, Winchester, England

Australia

Australian Catholic University, Sydney, Melbourne og Brisbane

University of the Sunshine Coast, Brisbane, Australia

Afrika

United States International University, Nairobi, Kenya

University of Cape Town, Sør-Afrika

Asia

Kobe International University, Kobe, Japan

Korea University, Seoul, Sør-Korea

USA

Hawaii Pacific University, Honolulu

North Park University, Chicago, Illinois

Augsburg University, Minneapolis, Minnesota